Create an Account

Shopping cart

Close

Geen producten in de winkelwagen.

Diamantine is een mode-onderneming die haar oorsrong heeft in Marokko en die 17 jaar geleden begonnen is met het ontwerpen en verkopen van betaalbare kleding en accesoires geinspireerd op de Marokkaanse traditie en met oog voor de laatste modetrends.

Diamantine biedt in haar winkels en online een uitgebreide en gevarieerde collectie met tunics, gandouras, djellabas, kaftan’s en accessoires voor zowel dames, heren en kinderen. Diamantine brengt elke jaar meerdere collecties uit.

Diamantine heeft winkels in verschillende landen over de hele wereld, zoals Marokko, Algerije, de Verenigde Arabische Emiraten, Afrika en het Midden-Oosten. In Marokko is Diamantine uitgeroepen tot “Beste Marokkaans franchise merk 2015”,  Diamantine wil dit succesverhaal voortzetten in Europa en begint met een winkel in Nederland.

Diamantine wil met haar producten creativiteit en elegantie uitstralen maar vindt het echter ook belangrijk de lokale bevolking en de kleine ondernemer te betrekken bij het ontwerp en de productie. Bij de ontwikkeling van al haar producten werkt Diamantine nauw samen met lokale ambachtslieden uit de omgeving van Fez, Marrakesh en Sefrou. Op deze manier wordt de eeuwenoude ambacht voortgezet en draagt Diamantine ook een steentje bij aan de lokale economie.

In 1918,Oprichting door de heer Haj M’hamed van het moederbedrijf in Marokko voor de export van stoffen en handwerk naar Senegal en Mali.

In 1948,Invoer in Marokko vanuit Lyon (Frankrijk) van stoffen van zijn zoon Abdellatif Kabbaj.

In 1968, M.Mohamed Kabbaj kleinzoon van de heer Haj M’hamed, lanceert het drukken van sjaals en de oprichting van verschillende textielhandels.

In 1981, Oprichting van de Soft Filature.

In 1987, Begin van de vastgoedactiviteit met de bouw van het eerste vastgoedproject.

In 1995, Oprichting van de Amine Kabbaj Foundation, belast met het bouwen van ziekenhuizen in Marokko voor de behoeftigen.

En 1996, Professionele start van de 4e generatie.

En 1999, SOFTGROUP wordt het eerste bedrijf in Marokko dat het ISO 9001-certificaat ontvangt.

En 2002, Lancering van het merk DIAMANTINE.

En 2003, Koninklijke inauguratie van een medisch centrum gerealiseerd door de Amine Kabbaj Foundation.

En 2007, SOFT GROUP wordt de grootste nationale export producent van sweaters.

En 2008, Lancering van het merk “Clair O Dark”, sjaals van puur zijde.

En 2009, De groep ontwikkelt zich en wordt de belangrijkste producent van traditionele kleding voor dames en heren.

En 2011, Internationale uitbreiding van het merk DIAMANTINE met de opening van het eerste fililaal in Algerije.

En 2012, DIAMANTINE DE nummer 1 distribiteur van Marrokko.

En 2013, Lancering van het grootste logistieke platform in Marokko.

En 2014, Lancering van de nieuwe productfamilie << Accessoires >>.

En 2015, Opening van de eerste DIAMANTINE-winkel in het Midden-Oosten, Abu Dhabi. 30 jaar SOFTGROUP-vastgoed wordt gevierd!.Eerste samenwerking met DECATHLON MAROKKO. Award voor de beste Marokkaanse franchise op de MENA-franchiseshow in Dubai.

En 2016, Lancering van de Beachwear by DIAMANTINE-reeks.

En 2017, Opening van verkooppunten in Canada, Libanon en Saoedi-Arabië. Creatie van Soft Pack.

En 2018, Bigdil sluit zich aan bij de Softgroup-familie. Opening van verkooppunten in Nederland, Ivoorkust, Oman en Ile de France. Een nieuwe collectie ”Elegant Black limited edition” in samenwerking met modeicoon Leila Hadioui.

onderdelen van SoftGroup

Back to Top